Nieuws

We mogen weer badmintonnen!

Zoals vrijdag 14 januari 2022 in de persconferentie te horen was, mag er vanaf 15 januari ook weer binnen gesport worden. We hebben ondertussen bevestiging van de zaalbeheerder dat de zaal vanaf morgen weer open is en dus kunnen we komende woensdag weer badmintonnen! Er zijn wel wat voorwaarden aan gesteld:

  • Er mag vanaf vandaag weer in clubverband gesport / getraind worden , maar er mag nog geen competitie gespeeld worden tegen andere verenigingen.
  • Iedere vereniging is zelf verantwoordelijk, dat haar leden (18 jaar en ouder ) in het bezit zijn van een QR code en dat deze gecontroleerd wordt, voorafgaand aan het sporten.
  • Sportkantine blijft gesloten tot nader bericht. (die hebben we in de Heister toch niet, dus…)

Vanaf komende woensdag kan er dus weer gespeeld worden. Voor de jongste jeugd begint de training om 1900 uur, de oudere jeugd vanaf 19:30 en de senioren kunnen vanaf 20:00 uur spelen (en vanaf 19:30 voor zover er ruimte beschikbaar is). We zullen bij de senioren, net als voor de vakantie weer QR-codes gaan controleren en het verzoek blijft natuurlijk om bij klachten thuis te blijven!  

We hopen jullie gezond en wel komende woensdag weer terug te zien!

50-jarig jubileum!

Omdat BC Bemmel’72 dit jaar 50 jaar bestaat zullen er veel activiteiten hieromheen plaatsvinden. Kijk op de activiteitenkalender en houdt deze site in de gaten voor een overzicht!

Corona legt BC Bemmel even stil

Helaas moet ook BC Bemmel’72 zijn activiteiten wederom tot nader order stoppen i.v.m. de coronamaatregelen. Het Partners in Crime toernooi op 24 november 2021 was vooralsnog het laatste evenement.
Zo gauw we weer mogen zal dit vermeld worden op deze website en ontvangen de leden een mail

Sjors Sportief bij BC Bemmel ’72

Ook dit jaar, dat in het teken staat van Covid-19, hebben meerdere scholieren zich weer ingeschreven voor deelname aan Sjors Sportief bij de gezelligste badmintonclub van Lingewaard in Bemmel.

Badmintonclub Bemmel’72 doet al jaren mee aan Sjors Sportief en merkt dat de kinderen enthousiast zijn over deze sport. Daarnaast levert het ook vrijwel altijd nieuwe leden op voor de club. ‘De jeugd heeft de toekomst’ en deze leden zijn dan ook meer dan welkom. 16 februari begint een tweede ronde van deze cursus. Er is nog plaats voor enkele deelnemers, dus kijk snel op www.sjorssportief.nl.

Ook senioren zijn welkom, maar helaas bestaat een dergelijk Sjors Sportief concept niet voor hen. Vandaar dat Badmintonclub Bemmel’72 leden aanbiedt om drie keer gratis en vrijblijvend mee te mogen spelen om daarna te besluiten of men lid wil worden. Mocht u dus aan de conditie willen werken en wat kilootjes van de sinterklaas- en kerstcalorieën kwijt willen raken bij deze gezellige vereniging, kijk dan eens op www.bcbemmel.nl. Vanwege de Covid maatregelen wordt hierbij momenteel alleen het zogenoemd enkelspel gespeeld.

Seizoensstart september 2020

Badmintonclub Bemmel start nieuw seizoen en zoekt nieuwe leden!

Vrijwel iedereen heeft wel eens gebadmintond! Is het niet op de camping tijdens vakanties dan is het wel op een mooie zomeravond op straat. Badminton is een reactiesport waarbij je snel moet reageren met je armen, handen, benen, voeten en hoofd tegelijk. Een intensieve en uitputtende sport, waarbij je uithoudingsvermogen behoorlijk op de proef wordt gesteld. De combinatie van inspanning, ontspanning, vaardigheid, uitdaging en vooral de sfeer maakt het een hele complete sport voor iedereen tussen 7 en 80 jaar.

Op woensdag 2 september is het nieuwe seizoen weer gestart in Sporthal De Heister. Nieuwe jeugd- en seniorleden zijn zeer welkom bij deze gezellige club! Er wordt iedere woensdagavond gespeeld van 19:30 tot 22:00 uur en er is ruimte voor beginners (die een training kunnen volgen) tot aan ervarenere, meer competitief ingestelde spelers.

De eerste 3 keer kan iedereen gratis en vrijblijvend meespelen om daarna te beslissen over een eventueel lidmaatschap.

In verband met Corona moeten we meer afstand houden dan gebruikelijk en zijn kleedkamers en douches beperkt beschikbaar.

40 jaar lid bij Badmintonclub Bemmel!

Voor een vereniging die sinds 1972 (en dus 47 jaar) bestaat is het best bijzonder als een lid al 40 jaar lid is. Dit jaar was het zover in Bemmel; Theo Brussen is sinds 1 april 1978 lid en daar werd op 2 oktober jl. bij stil gestaan. Theo speelt nog vrijwel iedere week super fanatiek en menigeen die minder jaartjes aantikt op de verjaardagskalender legt het nog steeds tegen hem af.

Theo werd in de bloemetjes gezet…

Geslaagd Jeugduitje

Afgelopen zaterdag, net na de laatste badmintonavond van seizoen 2018/2019, zijn onze jeugdleden meegenomen voor ons jaarlijks jeugduitje. De timing was dit jaar lastig, vandaar dat de opkomst vrij beperkt was. Maar degene die wel zijn meegekomen hebben een middagje genoten van het lasergamen.

Kunnen boksers badmintonnen?

Boksen ontmoet Badminton!

Het lijkt een niet heel voor de hand liggende combinatie: boksers die badmintonnen en andersom. Toch is dit wat er plaats vond op 4 en 19 juni in Bemmel.

Op 4 juni was BC Bemmel’72 te gast bij Boksfit van Taekwondo Academie Gelderland. Ca. 10 badmintonners draaiden een uur lang mee tijdens de Boksfit training waarin er naast aan de conditie, ook aan zelfverdediging wordt gewerkt.

Op 19 juni kwamen daarna de Boksfitters op bezoek bij badminton. ook hier was een behoorlijke animo van ca. 10 mensen die erg enthousiast meespeelden en gegrepen werden door deze actieve sport bij een gezellige vereniging. In Sporthal de Bongerd werd daarna afgesloten met een dorstlessende borrel.

Omdat bij beide verenigingen het enthousiasme er van af spatte is een vervolg zeker denkbaar. En ook al lijken de sporten verschillend, beiden kennen ook overeenkomsten: het gaat om explosiviteit, kracht, uithoudingsvermogen en snelheid.

Bij beide vereniging start begin september het nieuwe seizoen weer. Kijk voor meer info op: tagelderland.nl/boksfit/ of bcbemmel.nl/

Seizoenstart 2019/2020

Badmintonclub Bemmel start nieuw seizoen en zoekt nieuwe leden!

Vrijwel iedereen heeft wel eens gebadmintond! Is het niet op de camping tijdens vakanties dan is het wel op een mooie zomeravond op straat. Badminton is een reactiesport waarbij je snel moet reageren met je armen, handen, benen, voeten en hoofd tegelijk. Een intensieve en uitputtende sport, waarbij je uithoudingsvermogen behoorlijk op de proef wordt gesteld. De combinatie van inspanning, ontspanning, vaardigheid, uitdaging en vooral de sfeer maakt het een hele complete sport voor iedereen tussen 8 en 80 jaar.

Op woensdag 28 augustus start het nieuwe seizoen weer in Sporthal De Heister voor Badmintonclub Bemmel en nieuwe jeugd- en seniorleden zijn zeer welkom bij deze gezellige club! Er wordt iedere woensdagavond gespeeld van 19:30 tot 22:00 uur en er is ruimte voor beginners (die een training kunnen volgen) tot aan ervarenere, meer competitief ingestelde spelers.

De eerste 3 keer kan iedereen gratis en vrijblijvend meespelen om daarna te beslissen over een eventueel lidmaatschap.