Nieuws

Succesvolle deelname aan Delta toernooi in Elst door BC Bemmel

Op 12 maart vond in sporthal de Helster het Delta toernooi plaats. Georganiseerd door BC Elst namen er 3 teams vanuit Badmintonclub Bemmel’72 deel aan dit gezellig toernooi!

Deel werd genomen in de Gemengd Dubbel, Dames Dubbel en Heren Dubbel, allemaal in de C-klasse. Met name het Dames Dubbel koppel Thea Bos en Manon van Halen bleek erg succesvol en ging er met de eerste prijs van door!

Uiteindelijk sloot het team af door in Elst uit te gaan eten, waardoor een gezellig toernooi nog veel geslaagder werd.

Volgend jaar zal BC Bemmel’72 zeker weer deelnemen aan dit toernooi, mogelijk met nog meer teams. Mocht u zelf ook badmintonambities hebben, maar de gezelligheid binnen dit team u ook aanspreken, neem dan een kijkje op onze website www.bcbemmel.nl. Met name de racketactie is een aandachtspunt, waardoor u gemakkelijk en goedkoop in kunt stappen in deze actieve sport. Vooral dames zijn erg welkom, maar ook voor heren en jeugd is er nog plaats.

Ruil je oude badmintonracket in voor een nieuwe in Bemmel!

Veel mensen spelen in de zomer regelmatig badminton op de camping. Gezellig samen spelen en actief bezig zijn door tegen een shuttle te slaan. De meeste inwoners van Lingewaard hebben dan ook wel een beetje ervaring met deze sport en ook een badmintonracket thuis liggen.

Om de drempel voor iedereen zo laag mogelijk te maken is er, samen met Snelders Sport uit Elst, een interessante aanbieding tot stand gekomen bij Badmintonclub Bemmel’72: tegen een vergoeding van € 25,= en bij inlevering van een oud badmintonracket kan iedereen nu deelnemen aan 5 trainingen en speelavonden en ontvangt bovendien een hagelnieuw Yonex badmintonracket waarmee goed de overstap gemaakt kan worden naar het échte badmintonspelletje.

BC Bemmel’72 speelt iedere woensdagvond, de junioren van 19:00 tot 20:30 uur, de senioren van 19:30 tot 22:00 uur. De mogelijkheid bestaat om door een gediplomeerd trainer de fijne kneepjes bijgebracht te krijgen, maar de leden zelf heten ook ieder nieuw lid van harte welkom en nemen de tijd om de regels en technieken uit te leggen, en dat vooral in een ontspannen, gezellige sfeer.

Om deze actie mogelijk te maken heeft het bestuur contact gelegd met Snelders Sport in Elst, waar vrijwel alle leden hun rackets opnieuw laten bespannen, maar waar ook de clubshirts besteld zijn, en deze samenwerking gaat al een flink aantal jaren terug.

BC Bemmel’72 kent jeugdleden, maar ook leden die gepensioneerd zijn en alle daartussen in. Wekelijks wordt er fanatiek gestreden, maar is er ook tijd om bij te praten. Regelmatig worden er interne toernooien georganiseerd, maar ook andere buitenschoolse activiteiten. Soms lijkt het wel een vriendenclubje, maar er wordt ook deelgenomen aan toernooien bij omringende verenigingen en diverse competities, zo is er voor ieder wat wils. Kom daarom gerust eens kijken op onze website: www.bcbemmel.nl en meld je aan via een mail naar info@bcbemmel.nl voor deze racketactie.

Weer gratis Pannenkoek bij Sjors Sportief Badmintonclub Bemmel

Net als de afgelopen jaren neemt Badmintonclub Bemmel weer deel aan Sjors Sportief, een initiatief om de nog naar de juiste sport zoekende kinderen te helpen in hun keuze door op een eenvoudige manier kennis te kunnen maken met diverse sporten. Via Sjors Sportief zijn er al veel enthousiaste nieuwe jeugdleden gestart bij BC Bemmel’72.

Op 15 februari start de tweede groep kinderen, en er zijn nog plaatsen vrij!

Bij de eerdere edities, ook 3 lessen door een gecertificeerde leraar, lieten we de kinderen kennismaken met deze leuke sport. De reacties waren eigenlijk allemaal positief en de kinderen liepen over van enthousiasme.

De spelers en speelsters werden nog vrolijker toen de deelnemers aan het einde van de laatste speelavond hun diploma uitgereikt kregen, samen met een tegoedbon voor een gratis pannenkoek bij De Pannenkoekenbakker in Slijk-Ewijk!

Er zijn op het moment van schrijven nog een paar plaatsen vrij op de woensdagavonden van 19:00 tot 20:00 uur! Kijk voor meer informatie over BC Bemmel’72 op www.bcbemmel.nl en voor informatie en aanmelden via Sjors Sportief op www.sjorssportief.nl

Partners in Crime toernooi BCB groot succes!

Woensdagavond 1 februari was het gezellig druk in Sporthal de Heister in Bemmel: Badmintonclub Bemmel’72 organiseerde er haar jaarlijkse “Partners in Crime” toernooi. Hierbij nodigen leden van de club o.a. vrienden, kinderen, buren, (schoon)familie of ouders uit om samen hun favoriete sport te beoefenen.

Dit jaar namen maar liefst 12 koppels deel aan het toernooi, waarin sfeer gecombineerd wordt met sportief fanatisme. Allereerst werd in 2 poules gespeeld in potjes van 8 minuten, onderbroken door een korte pauze voor wat snelle suikers in de vorm van frisdrank, stroopwafels en andere versnaperingen. Na de poulefase volgden de finaleronde, waarin uiteindelijk lid Marcel ter Hark met zijn vrouw Esther de wedstrijd wonnen van Chris Rietveld met zijn gelegenheidspartner Jan. Don Willemsen en zijn vrouw Jo werden derde.

Enkele deelnemers waren dusdanig enthousiast dat ze mogelijk ook (weer) lid gaan worden van BC Bemmel, maar er is nog plaats voor meer leden, vooral dames zijn welkom! Mocht u zelf ook interesse hebben kijk dan op www.bcbemmel.nl, de eerste 3 trainingen/speelavonden zijn gratis. Binnenkort start er een interessante actie, dus hou onze website in de gaten

Deelnemers Partners in Crime toernooi 2023

Ouder-Kind toernooi 23-11-2022

23 november vond het jaarlijkse Ouder-Kind toernooi plaats in Bemmel. Van 19:00 tot 20:00 speelde de jongste jeugd, die hun ouders, en zelfs grootouders bereid hadden gevonden om deel te nemen aan dit toernooi. De uitslag bij de jongste jeugd:
– 1e: Team lyan met zijn vader
– 2e: (gedeeld) Team Job met zijn vader en Niek samen met zijn vader
– 3e: Dylan met zijn opa (!)

De oudere jeugdgroep (met hun ouders) speelde samen met de senioren (met hun kinderen) vanaf 20:00 tot 21:30 en hierin werd tussendoor gepauzeerd met chips en frisdrank. Na poulewedstrijden en een finaleronde bestond hier de top 3 uit:
– 1e: Peter & Denise
– 2e: Tom & Erik
– 3e: Maurice & Maartje

Ook volgend jaar zal dit toernooi weer plaatsvinden en hopelijk net zo soepel en gezellig verlopen als dit jaar!

BC Bemmel sluit jubileumseizoen af met Clubkampioenschappen

Op 3 september vond in Sporthal de Bongerd de laatste activiteit van Badmintonclub Bemmel’72 rondom het 50-jarig jubileum plaats: de Clubkampioenschappen voor de senioren, gevolgd door een geslaagd samenzijn met een buffet en drankjes.

De opzet van het toernooi was om in een gezellige ambiance, op sportief vlak uitgedaagd te worden, maar de factor geluk ook een rol te laten spelen in de eindstand, om zo iedere deelnemer een kans te geven om een prijs te winnen. De prijzenpot was door de gulle giften van lokale sponsoren dan ook om te smullen en daarvoor wilde iedereen zijn best wel doen.

Om 13:00 werd begonnen door in 6 rondes van 20 minuten, de samenstelling op de baan volledig door het lot bepaald, wedstrijden te spelen. Uiteindelijk was hiervan het resultaat bekend om 16:00 uur waarna iedereen zich op kon frissen, en de geluksfactor nog verder op de proef werd gesteld. Na de bij elkaar gespeelde punten zorgde een heus Bingospel voor Bonuspunten, waarbij iedereen er 1 tot 90 punten bij kon sprokkelen!

Uiteindelijke winnaar was Don Willemsen die een heus weekend weg heeft gewonnen bij (en geschonken door) Capfun de Rotonde in Enspijk. Nummer 2 en 3 waren respectievelijk Theo Brussen en Elly Eikhout die resp. een waardebon van Meet & Ribs Bemmel en de Pannekoekenbakker Slijk-Ewijk hebben gewonnen. Troostprijs was voor Freek Huitink, die een BBQ pakket heeft gewonnen van Termaat Motoren in Nijmegen.

De overige prijzen werden eveneens door Bingo bepaald:

  • Sven van Donselaar een tegoedbon van AJ Bemmel
  • Hans Markestein een bierpakket van Mitra Bemmel
  • Piet van der Horst en Chris Rietveld een waterbidon van Sportvillage Bemmel
  • Manon van Halen en Ben Bosland een waardebon van de Pannekoekenbakker Slijk-Ewijk
  • Barbara Oosting een drankje Rondje Bemmel van Sporthal de Bongerd

Al met al kijkt de Badmintonclub terug op een geslaagde dag en een prachtig seizoen en wil het de sponsoren en zaalbeheer hartelijk danken voor de samenwerking.

Neem gerust een kijkje op www.bcbemmel.nl voor meer informatie en om aan te melden voor 3 gratis trainingen!

Jeugduitje bij jubilerend BC Bemmel

Omdat Badmintonclub Bemmel’72 dit jaar 50 jaar bestaat zijn er al veel activiteiten hieromtrent geweest. Dit keer was het wederom de beurt aan de jeugd die een gezellig en vermakelijk uitje hadden bij Billy Bird (Hemelrijk) in Volkel.

Op het middaguur werd er op zaterdag 2 juli verzameld, en een aantal ouders was bereid gevonden te rijden en de dag te begeleiden, samen met trainer Harry.

Tijdens deze leuke, inspannende dag, met prachtig weer en enthousiaste kinderen, kon er genoten worden van diverse drankjes, friet en een snack.

Volgend schooljaar doen wij ook weer mee met Sjors Sportief, dus hou de gids in de gaten en schrijf je in, je krijgt dan als beloning aan het einde een gratis pannenkoek bij de Pannekoekenbakker in Slijk-Ewijk, samen met een diploma. Kijk ook op deze site

Erg gezellig jubileumtoernooi Badmintonclub BC Bemmel’72

“Een heus toernooi met bevriende verenigingen kon natuurlijk niet ontbreken tijdens ons jubileumjaar” zegt Maurice ter Hark. Op 11 juni waren er 8 teams, uit Lent, Arnhem, Westervoort en Huissen te gast in Bemmel om samen te strijden om de winst.

Gezelligheid stond voorop, maar uiteraard werd er fanatiek gestreden in wedstrijden van 10 minuten. Na 21 rondes, waarin zowel Dames-, Heren als Gemengd dubbels werden gespeeld door de teams konden de winnaars bepaald worden:

1. ‘t Pluumke Lent – Team 2 met 59 punten
2. GOVA Arnhem – Team 5 met 46 punten
3. ‘t Pluumke Lent – Team 3 met 42 punten
4. Huissen BC – Team 4 met 42 punten (onderling verloren van Team 3)
5. BC Bemmel – Team 6 met 41 punten
6. BC Bemmel – Team 7 met 36 punten
7. BC Westervoort – Team 1 met 35 punten
8. BC Bemmel – Team 8 met 35 punten (onderling verloren van Team 1)

Mede door de steun van AJ Eten & Drinken Bemmel, Meet & Ribs Bemmel, De Pannekoekenbakker Slijk-Ewijk. Mitra Bemmel, Wijs IJs Bemmel, SportVillage Bemmel en Capfun de Rotonde Enspijk is het toernooi een groot succes geworden. De deelnemende verenigingen gaven aan dat een vervolg wel gevraagd is door “de actieve korte wedstrijdjes en de gezellige sfeer”.

Kijk voor meer foto’s op BC Bemmel’72 | Facebook