Nieuws

Jeugduitje bij jubilerend BC Bemmel

Omdat Badmintonclub Bemmel’72 dit jaar 50 jaar bestaat zijn er al veel activiteiten hieromtrent geweest. Dit keer was het wederom de beurt aan de jeugd die een gezellig en vermakelijk uitje hadden bij Billy Bird (Hemelrijk) in Volkel.

Op het middaguur werd er op zaterdag 2 juli verzameld, en een aantal ouders was bereid gevonden te rijden en de dag te begeleiden, samen met trainer Harry.

Tijdens deze leuke, inspannende dag, met prachtig weer en enthousiaste kinderen, kon er genoten worden van diverse drankjes, friet en een snack.

Volgend schooljaar doen wij ook weer mee met Sjors Sportief, dus hou de gids in de gaten en schrijf je in, je krijgt dan als beloning aan het einde een gratis pannenkoek bij de Pannekoekenbakker in Slijk-Ewijk, samen met een diploma. Kijk ook op deze site

Erg gezellig jubileumtoernooi Badmintonclub BC Bemmel’72

“Een heus toernooi met bevriende verenigingen kon natuurlijk niet ontbreken tijdens ons jubileumjaar” zegt Maurice ter Hark. Op 11 juni waren er 8 teams, uit Lent, Arnhem, Westervoort en Huissen te gast in Bemmel om samen te strijden om de winst.

Gezelligheid stond voorop, maar uiteraard werd er fanatiek gestreden in wedstrijden van 10 minuten. Na 21 rondes, waarin zowel Dames-, Heren als Gemengd dubbels werden gespeeld door de teams konden de winnaars bepaald worden:

1. ‘t Pluumke Lent – Team 2 met 59 punten
2. GOVA Arnhem – Team 5 met 46 punten
3. ‘t Pluumke Lent – Team 3 met 42 punten
4. Huissen BC – Team 4 met 42 punten (onderling verloren van Team 3)
5. BC Bemmel – Team 6 met 41 punten
6. BC Bemmel – Team 7 met 36 punten
7. BC Westervoort – Team 1 met 35 punten
8. BC Bemmel – Team 8 met 35 punten (onderling verloren van Team 1)

Mede door de steun van AJ Eten & Drinken Bemmel, Meet & Ribs Bemmel, De Pannekoekenbakker Slijk-Ewijk. Mitra Bemmel, Wijs IJs Bemmel, SportVillage Bemmel en Capfun de Rotonde Enspijk is het toernooi een groot succes geworden. De deelnemende verenigingen gaven aan dat een vervolg wel gevraagd is door “de actieve korte wedstrijdjes en de gezellige sfeer”.

Kijk voor meer foto’s op BC Bemmel’72 | Facebook

Oude bekenden in Bemmel bij jubilerende Badmintonclub

Omdat BC Bemmel’72 dit jaar maar liefst 50 jaar bestaat worden er diverse activiteiten georganiseerd. Op 11 juni staat er een badmintontoernooi op het programma waar bevriende verenigingen voor uitgenodigd zijn, maar op 11 mei waren het de oud-leden die uitgenodigd waren.

Herinneringen werden opgehaald, maar er werd ook gespeeld. Voor sommigen moesten de spullen en de spieren afgestoft worden, maar voor enkelen was het een nog steeds bekend spelletje, omdat ze zelf nog steeds speelden.

Al met al vielen er de nodige zweetdruppels, waardoor er daarna in de kantine van Sporthal de Bongerd tijd was om het vochttekort aan te vullen en nog wat verder bij te praten. Men kijkt nu al uit naar het volgende jubileum, een aantal oud-leden gaf zelfs aan op korte termijn al weer een keer terug te komen.

Houdt het gemeentenieuws en deze website in de gaten voor meer nieuws gedurende dit seizoen of kom zelf een keer kijken of zelfs meespelen!

Koningsdag 2022 voor de jeugd

BC Bemmel’72 doet weer mee aan de Koningsdag festiviteiten in Sporthal de Bongerd!

De jeugd kan weer lekker badmintonnen onder begeleiding van onze trainer Harry. Na afloop ontvangt iedereen een heuse diploma.

Buiten de verplichte zaalschoenen (alleen in de zaal) en sportkleding is verder alles aanwezig.

Ken je nog kinderen die een keer een potje willen badmintonnen kijk dan op http://www.oranjecomitebemmel.nl/koningsdag.htm.

Instuifavond oud-leden Badmintonclub Bemmel’72

Op woensdagavond 11 mei nodigt Badmintonclub Bemmel’72 alle oud-leden uit om samen met andere oud-leden en de huidige leden herinneringen op te halen, bij te praten, maar ook weer eens lekker een shuttle te meppen met elkaar.

BC Bemmel’72 bestaat is opgericht in 1972 en bestaat dus 50 jaar en heeft vele leden zien komen en gaan. Hoewel de verbinding uiteraard de badmintonsport is, is een andere factor, namelijk de gezellige sfeer, een minstens zo belangrijk element. “Vandaar dat de rackets afgestoft mogen worden en we u graag (opnieuw) welkom heten.”

Vanaf 20:00 uur zijn oud leden van harte welkom, maar ook geïnteresseerden kunnen meespelen of komen kijken op de tribune. Er kan lekker gespeeld worden op de 6 banen in sporthal De Bongerd (Sportlaan 1 in Bemmel) tot uiterlijk 22:00 uur. Daarna kan er in de kantine door de spelers een drankje genuttigd worden. Het geheel is uiteraard kosteloos. Wel vraagt men geïnteresseerden om vooraf aan te melden via e-mail naar pr@bcbemmel.nl

Ook nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.bcbemmel.nl

Weer diploma’s bij BC Bemmel via Sjors Sportief

9 maart was het zover: Naud, Mila en Noud kregen hun diploma van trainer Harry Horstink. Zij hadden zich via Sjors Sportief ingeschreven voor de cursus Badminton bij BC Bemmel’72.

Na 3 avonden meegespeeld te hebben werd hun inzet beloond met een heuse diploma. En dat betekende ook dat zij daarmee een gratis pannenkoek verdiend hadden bij de Pannekoekenbakker in Slijk-Ewijk!

Badmintonclub Bemmel’72 doet al jaren mee aan Sjors Sportief en merkt dat de kinderen enthousiast zijn over deze sport. Daarnaast levert het ook vrijwel altijd nieuwe leden op voor de club. “De jeugd heeft de toekomst” en deze leden zijn dan ook meer dan welkom.

In het nieuwe schooljaar begint een weer een nieuw seizoen van deze cursus, met dezelfde beloning. Ook senioren zijn welkom, vandaar dat Badmintonclub Bemmel’72 geïnteresseerde jeugd- en seniorspelers aan biedt om 3x gratis en vrijblijvend mee te mogen spelen om daarna te besluiten of men lid wil worden. Mocht je dus aan je conditie willen werken en wat kilootjes kwijt willen raken voor het zomerseizoen bij deze gezellige vereniging, kijk dan eens op www.bcbemmel.nl

Badmintonclub Bemmel’72 schiet raak vanwege 50-jarig jubileum

BC Bemmel’72 is opgericht in 1972 en bestaat dus dit jaar 50 jaar. Vandaar dat er vele activiteiten op het programma staan. Op 12 maart was de aftrap middels een uitje voor de seniorleden, met hun partners om bij Schietvereniging Op de Korrel te kunnen luchtgeweerschieten.

Onder de bezielende begeleiding van diverse vrijwilligers van SV Op de Korrel kon er geschoten worden op schietkaarten met een roos van ongeveer 6 centimeter op 10 meter afstand! Al met al bleek dit een behoorlijke uitdaging voor de badmintonners, die normaal niet gewend zijn om stil te staan, en vooral te bewegen. Bij deze discipline van het schieten was echter volledige rust en stabiliteit noodzakelijk om het doel zo goed mogelijk te kunnen raken. Na 5 schoten om te oefenen, waren de volgende 20 schoten bepalend voor de eindstand.

Tussen het schieten door werd er ook gedart, en ook hiervoor is een bepaalde rust nodig. Bij de gastheren en dames van SV Op de Korrel werd iedereen zeer gastvrij onthaald en op hun wenken bediend door de vele en lekkere hapjes en drankjes die mede mogelijk gemaakt zijn door Jumbo Scheperkamp. Zo werd het een zeer gezellige avond waarbij er uiteindelijk natuurlijk ook prijzen uitgereikt werden. De poedelprijs ging naar Elly, ondanks het feit dat zij al vaker geschoten had. Zij verdiende een warm paar sokken die ter beschikking waren gesteld door Schoen- en Sleutelservice Huting uit Bemmel, net als de schoenspray die de 13e plaats verdiende in de vorm van Erik. De 26e plaats was een mooie voorjaarsmand die geschonken was door Mimosa uit Bemmel en was voor Edith. Maar het ging uiteraard om de plaatsen 1, 2 en 3 waarvoor heuse prijzen geregeld waren door de schietvereniging. Kiki ging aan de haal met de 3e plaats, en Marcel en Harry werden respectievelijk 1e en 2e, met slechts 0,1 punten verschil in score!

Al met al kan terug gekeken worden op een geslaagde opening van dit jubileumsseizoen waarvoor grote dank aan alle vrijwilligers van SV op de Korrel en met name Elly Eikhout van BC Bemmel voor de geweldige organisatie en uiteraard ook alle sponsoren van dit evenement. Wilt u ook eens proeven van de gezellige sfeer bij het badmintonnen (www.bcbemmel.nl) of de schietvereniging (www.svopdekorrel.nl) kijk dan eens op de website voor meer informatie en gratis deelnemen en de eerste paar weken.

Hou deze website en Social Media van BC Bemmel’72 in de gaten voor de overige geplande activiteiten, zoals een Instuif voor oud leden op 11 mei!

Uitgesteld oliebollentoernooi gewonnen door Harald

Ieder nieuwe jaar wordt traditioneel gestart met ons Oliebollentoernooi. Door de maatregelen kon deze echter nog niet gespeeld worden.

26 januari was het dan alsnog zover. Met dank aan Lieke die een zeer passend alternatief had verzorgd in de vorm van 2 oliebollencakes en wat gevulde koeken kon dit toernooi alsnog een beetje in de oorspronkelijke vorm gespeeld worden.

Na 4 gezellige rondes met wisselende partners was het uiteindelijk om 21:45 uur tijd om de balans op te maken en de wisselbeker te overhandigen. Deze was nog in handen van Job, maar is nu gewonnen door Harald.

Hieronder is de volledige uitslag nog te lezen. Harald van harte gefeliciteerd!
En Lieke nogmaals dank voor de heerlijke cakes!

EindstandDeelnemertotaal
1Harald211
2Marcel206
3Christel202
4Don199
5Theo198
6Elly197
7Maurice181
8Piet180
9Thea178
10Chris177
11Edith163
12Manon158
13Barbara151
14Ralph149
15Freek147
16Hans137

We mogen weer badmintonnen!

Zoals vrijdag 14 januari 2022 in de persconferentie te horen was, mag er vanaf 15 januari ook weer binnen gesport worden. We hebben ondertussen bevestiging van de zaalbeheerder dat de zaal vanaf morgen weer open is en dus kunnen we komende woensdag weer badmintonnen! Er zijn wel wat voorwaarden aan gesteld:

  • Er mag vanaf vandaag weer in clubverband gesport / getraind worden , maar er mag nog geen competitie gespeeld worden tegen andere verenigingen.
  • Iedere vereniging is zelf verantwoordelijk, dat haar leden (18 jaar en ouder ) in het bezit zijn van een QR code en dat deze gecontroleerd wordt, voorafgaand aan het sporten.
  • Sportkantine blijft gesloten tot nader bericht. (die hebben we in de Heister toch niet, dus…)

Vanaf komende woensdag kan er dus weer gespeeld worden. Voor de jongste jeugd begint de training om 1900 uur, de oudere jeugd vanaf 19:30 en de senioren kunnen vanaf 20:00 uur spelen (en vanaf 19:30 voor zover er ruimte beschikbaar is). We zullen bij de senioren, net als voor de vakantie weer QR-codes gaan controleren en het verzoek blijft natuurlijk om bij klachten thuis te blijven!  

We hopen jullie gezond en wel komende woensdag weer terug te zien!