Nieuws

Ouder-Kind toernooi 23-11-2022

23 november vond het jaarlijkse Ouder-Kind toernooi plaats in Bemmel. Van 19:00 tot 20:00 speelde de jongste jeugd, die hun ouders, en zelfs grootouders bereid hadden gevonden om deel te nemen aan dit toernooi. De uitslag bij de jongste jeugd:
– 1e: Team lyan met zijn vader
– 2e: (gedeeld) Team Job met zijn vader en Niek samen met zijn vader
– 3e: Dylan met zijn opa (!)

De oudere jeugdgroep (met hun ouders) speelde samen met de senioren (met hun kinderen) vanaf 20:00 tot 21:30 en hierin werd tussendoor gepauzeerd met chips en frisdrank. Na poulewedstrijden en een finaleronde bestond hier de top 3 uit:
– 1e: Peter & Denise
– 2e: Tom & Erik
– 3e: Maurice & Maartje

Ook volgend jaar zal dit toernooi weer plaatsvinden en hopelijk net zo soepel en gezellig verlopen als dit jaar!

BC Bemmel sluit jubileumseizoen af met Clubkampioenschappen

Op 3 september vond in Sporthal de Bongerd de laatste activiteit van Badmintonclub Bemmel’72 rondom het 50-jarig jubileum plaats: de Clubkampioenschappen voor de senioren, gevolgd door een geslaagd samenzijn met een buffet en drankjes.

De opzet van het toernooi was om in een gezellige ambiance, op sportief vlak uitgedaagd te worden, maar de factor geluk ook een rol te laten spelen in de eindstand, om zo iedere deelnemer een kans te geven om een prijs te winnen. De prijzenpot was door de gulle giften van lokale sponsoren dan ook om te smullen en daarvoor wilde iedereen zijn best wel doen.

Om 13:00 werd begonnen door in 6 rondes van 20 minuten, de samenstelling op de baan volledig door het lot bepaald, wedstrijden te spelen. Uiteindelijk was hiervan het resultaat bekend om 16:00 uur waarna iedereen zich op kon frissen, en de geluksfactor nog verder op de proef werd gesteld. Na de bij elkaar gespeelde punten zorgde een heus Bingospel voor Bonuspunten, waarbij iedereen er 1 tot 90 punten bij kon sprokkelen!

Uiteindelijke winnaar was Don Willemsen die een heus weekend weg heeft gewonnen bij (en geschonken door) Capfun de Rotonde in Enspijk. Nummer 2 en 3 waren respectievelijk Theo Brussen en Elly Eikhout die resp. een waardebon van Meet & Ribs Bemmel en de Pannekoekenbakker Slijk-Ewijk hebben gewonnen. Troostprijs was voor Freek Huitink, die een BBQ pakket heeft gewonnen van Termaat Motoren in Nijmegen.

De overige prijzen werden eveneens door Bingo bepaald:

  • Sven van Donselaar een tegoedbon van AJ Bemmel
  • Hans Markestein een bierpakket van Mitra Bemmel
  • Piet van der Horst en Chris Rietveld een waterbidon van Sportvillage Bemmel
  • Manon van Halen en Ben Bosland een waardebon van de Pannekoekenbakker Slijk-Ewijk
  • Barbara Oosting een drankje Rondje Bemmel van Sporthal de Bongerd

Al met al kijkt de Badmintonclub terug op een geslaagde dag en een prachtig seizoen en wil het de sponsoren en zaalbeheer hartelijk danken voor de samenwerking.

Neem gerust een kijkje op www.bcbemmel.nl voor meer informatie en om aan te melden voor 3 gratis trainingen!

Jeugduitje bij jubilerend BC Bemmel

Omdat Badmintonclub Bemmel’72 dit jaar 50 jaar bestaat zijn er al veel activiteiten hieromtrent geweest. Dit keer was het wederom de beurt aan de jeugd die een gezellig en vermakelijk uitje hadden bij Billy Bird (Hemelrijk) in Volkel.

Op het middaguur werd er op zaterdag 2 juli verzameld, en een aantal ouders was bereid gevonden te rijden en de dag te begeleiden, samen met trainer Harry.

Tijdens deze leuke, inspannende dag, met prachtig weer en enthousiaste kinderen, kon er genoten worden van diverse drankjes, friet en een snack.

Volgend schooljaar doen wij ook weer mee met Sjors Sportief, dus hou de gids in de gaten en schrijf je in, je krijgt dan als beloning aan het einde een gratis pannenkoek bij de Pannekoekenbakker in Slijk-Ewijk, samen met een diploma. Kijk ook op deze site

Erg gezellig jubileumtoernooi Badmintonclub BC Bemmel’72

“Een heus toernooi met bevriende verenigingen kon natuurlijk niet ontbreken tijdens ons jubileumjaar” zegt Maurice ter Hark. Op 11 juni waren er 8 teams, uit Lent, Arnhem, Westervoort en Huissen te gast in Bemmel om samen te strijden om de winst.

Gezelligheid stond voorop, maar uiteraard werd er fanatiek gestreden in wedstrijden van 10 minuten. Na 21 rondes, waarin zowel Dames-, Heren als Gemengd dubbels werden gespeeld door de teams konden de winnaars bepaald worden:

1. ‘t Pluumke Lent – Team 2 met 59 punten
2. GOVA Arnhem – Team 5 met 46 punten
3. ‘t Pluumke Lent – Team 3 met 42 punten
4. Huissen BC – Team 4 met 42 punten (onderling verloren van Team 3)
5. BC Bemmel – Team 6 met 41 punten
6. BC Bemmel – Team 7 met 36 punten
7. BC Westervoort – Team 1 met 35 punten
8. BC Bemmel – Team 8 met 35 punten (onderling verloren van Team 1)

Mede door de steun van AJ Eten & Drinken Bemmel, Meet & Ribs Bemmel, De Pannekoekenbakker Slijk-Ewijk. Mitra Bemmel, Wijs IJs Bemmel, SportVillage Bemmel en Capfun de Rotonde Enspijk is het toernooi een groot succes geworden. De deelnemende verenigingen gaven aan dat een vervolg wel gevraagd is door “de actieve korte wedstrijdjes en de gezellige sfeer”.

Kijk voor meer foto’s op BC Bemmel’72 | Facebook

Oude bekenden in Bemmel bij jubilerende Badmintonclub

Omdat BC Bemmel’72 dit jaar maar liefst 50 jaar bestaat worden er diverse activiteiten georganiseerd. Op 11 juni staat er een badmintontoernooi op het programma waar bevriende verenigingen voor uitgenodigd zijn, maar op 11 mei waren het de oud-leden die uitgenodigd waren.

Herinneringen werden opgehaald, maar er werd ook gespeeld. Voor sommigen moesten de spullen en de spieren afgestoft worden, maar voor enkelen was het een nog steeds bekend spelletje, omdat ze zelf nog steeds speelden.

Al met al vielen er de nodige zweetdruppels, waardoor er daarna in de kantine van Sporthal de Bongerd tijd was om het vochttekort aan te vullen en nog wat verder bij te praten. Men kijkt nu al uit naar het volgende jubileum, een aantal oud-leden gaf zelfs aan op korte termijn al weer een keer terug te komen.

Houdt het gemeentenieuws en deze website in de gaten voor meer nieuws gedurende dit seizoen of kom zelf een keer kijken of zelfs meespelen!

Koningsdag 2022 voor de jeugd

BC Bemmel’72 doet weer mee aan de Koningsdag festiviteiten in Sporthal de Bongerd!

De jeugd kan weer lekker badmintonnen onder begeleiding van onze trainer Harry. Na afloop ontvangt iedereen een heuse diploma.

Buiten de verplichte zaalschoenen (alleen in de zaal) en sportkleding is verder alles aanwezig.

Ken je nog kinderen die een keer een potje willen badmintonnen kijk dan op http://www.oranjecomitebemmel.nl/koningsdag.htm.

Instuifavond oud-leden Badmintonclub Bemmel’72

Op woensdagavond 11 mei nodigt Badmintonclub Bemmel’72 alle oud-leden uit om samen met andere oud-leden en de huidige leden herinneringen op te halen, bij te praten, maar ook weer eens lekker een shuttle te meppen met elkaar.

BC Bemmel’72 bestaat is opgericht in 1972 en bestaat dus 50 jaar en heeft vele leden zien komen en gaan. Hoewel de verbinding uiteraard de badmintonsport is, is een andere factor, namelijk de gezellige sfeer, een minstens zo belangrijk element. “Vandaar dat de rackets afgestoft mogen worden en we u graag (opnieuw) welkom heten.”

Vanaf 20:00 uur zijn oud leden van harte welkom, maar ook geïnteresseerden kunnen meespelen of komen kijken op de tribune. Er kan lekker gespeeld worden op de 6 banen in sporthal De Bongerd (Sportlaan 1 in Bemmel) tot uiterlijk 22:00 uur. Daarna kan er in de kantine door de spelers een drankje genuttigd worden. Het geheel is uiteraard kosteloos. Wel vraagt men geïnteresseerden om vooraf aan te melden via e-mail naar pr@bcbemmel.nl

Ook nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.bcbemmel.nl