Nieuws

Afscheid van Harry Horstink als (jeugd)trainer

Meer dan 20 jaar was Harry een actief lid van BC Bemmel’72, de laatste jaren ook als jeugdtrainer. Nadat de vorige trainer, Max Scholtz in 2015 stopte, heeft Harry zijn trainersdiploma’s behaald en sindsdien zowel de jeugd als de senioren verder bekwaamd in de badmintonsport.

Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft Harry echter besloten deze activiteit te gaan stoppen, wat met name voor de Bemmelse badmintonjeugd een verregaande beslissing was.

Om de jeugd alsnog een badmintontraining aan te kunnen bieden zijn de handen met BC Gendt en Huissense BC ineengeslagen om gezamenlijk vanaf 30 augustus in Gendt een training aan te kunnen bieden. Inschrijven kan door je aan te melden bij de vereniging het dichtst in de buurt: www.bcgendt.nl , www.huissensebc.nl of www.bcbemmel.nl. Meer informatie over de verenigingen is daar ook te vinden.

Harry heeft net als alle andere jaren nog een geslaagd jeugduitje georganiseerd samen met de enthousiaste jeugdleden bij Camping de Rotonde in Enspijk. Hier bleek ook dat de jeugd de inzet van Harry de afgelopen tijd enorm gewaardeerd heeft en hen ook op persoonlijk vlak vaak heeft kunnen laten groeien tijdens het wekelijkse sportavondje.

Via deze weg wil BC Bemmel’72 Harry dan ook nogmaals van harte bedanken voor de grote inzet!

30 augustus start er dus een jeugdtraining, woensdag 4 september start het badmintonseizoen weer in Bemmel, nieuwe leden zijn meer dan welkom en mogen de eerste 3 avonden gratis en vrijblijvende meespelen!

Badmintontraining voor de jeugd in Lingewaard

Vanuit de gezamenlijke badmintonverenigingen in Lingewaard wordt voor de schoolgaande jeugd een wekelijkse training aangeboden en deze start vrijdagavond 30 augustus van 19:30 tot 20:30 uur in Sporthal de Walburgen in Gendt, na de vakantie dus!

Zowel de kernen Gendt, Huissen als Bemmel kennen een Badmintonvereniging. Sinds vorig jaar hebben deze clubs regelmatig contact met elkaar en zien ze elkaar competitief weliswaar als concurrent, maar intussen worden ook de eerste stappen gemaakt om samen te werken. Zaken waar veel verenigingen tegenaan lopen worden besproken, zoals het teruglopende ledenaantal, de behoefte aan trainingen, maar ook uitwisselingen en andere activiteiten worden bekeken.

Onder het motto Samen sta je Sterker is daarom ook deze training tot stand gekomen. Een trainster zal de aangemelde jeugd onder haar hoede nemen en de fijne kneepjes van deze intensieve sport, die juist vaak in de vakantie op de camping of het strand beoefend wordt, bij te brengen. In een gezellige, ontspannen sfeer zullen de kinderen dan ook de technische kant, maar ook de spelregels en tactieken leren.

Inschrijven kan door je aan te melden via: Kom eens kijken! – Badmintonclub Bemmel ’72 (bcbemmel.nl)

Ook als je als senior kennis wilt maken met deze dynamische sport, die het hele jaar door beoefend kan worden, ben je welkom bij deze verenigingen.

BC Bemmel krijgt indrukwekkend bezoek van revaliderende badmintonners van stichting Koprol!

Badmintonclub Bemmel’72 krijgt wel vaker gastspelers op bezoek maar op 19 juni jl. was het toch nog wat bijzonderder: het ging hier om BC Koprol (www.stichtingkoprol.nl), een club waar mensen spelen die aan het revalideren zijn bij o.a. de St . Maartenskliniek in Nijmegen. Alle spelers van de Koprol zijn dus in meer of mindere mate fysiek beperkt. Dat betekende echter helemaal niet dat onze eigen spelers niet uitgedaagd werden! Voor sommige spelers werd echter wel de baan ingekort, met een rolstoel kom je bijvoorbeeld wat moeilijk vlak bij het net.

Minstens zo indrukwekkend waren echter de verhalen achter deze beperkingen, ook al lieten de leden van BC Koprol zich geenszins tegenhouden door hun lichamelijke ongemakken. Iemand die op zijn 23e al een hersenbloeding heeft gekregen en de ene grap na de andere erover maakt.

Wanneer je dan vervolgens na het spelen een drankje samen drinkt komen de verhalen pas echt los en dan blijken Post-Polio, Reuma, vergroeiingen en hersenbloedingen zich vooral niet tegen te laten houden door deze ongemakken en het leven te nemen zoals het is en er nog steeds van te genieten en er alles uit te halen.

Bewondering en enorm veel respect, dat is wat wij als “gezonde” spelers alleen maar kunnen hebben voor deze bijzondere mensen. Deze bijzondere uitwisseling die in 2023 voor het eerst plaats vond verdiende een vervolg en we zullen volgend seizoen zeker ook eens bij BC Koprol gaan spelen. Vooral omdat de spelers van BC Koprol het zelf ook als een uitdaging ervaarden en soms zelfs toch op een volledig veld wilden spelen, was de positieve energie over en weer voelbaar. Zowel BC Bemmel als de Koprol keken dan ook uit naar deze uitwisseling en ook nu al naar die van 2025! Het badmintonseizoen is helaas weer bijna voorbij, we zijn al weer voorzichtig vooruit aan het  kijken naar de start van het nieuwe seizoen op woensdag 4 september, waarbij we weer een interessante promotieactie om nieuwe leden te werven zullen gaan starten

Gezellig Partners in Crime toernooi groot succes!

Woensdagavond 7 februari was het gezellig druk in Sporthal de Heister in Bemmel: Badmintonclub Bemmel’72 organiseerde er haar jaarlijks terugkerende “Partners in Crime” toernooi. Hierbij nodigen leden van de club o.a. vrienden, kinderen, buren, (schoon)familie of ouders uit, die de sport nog niet zo beheersen, om samen hun favoriete sport te beoefenen.

Dit jaar namen er zelfs 13 koppels deel aan het toernooi, waarin sfeer gecombineerd wordt met sportief fanatisme. Allereerst werd in 4 poules gespeeld in potjes van 10 minuten. Daarna was het tijd voor een korte pauze om wat snelle suikers in de vorm van frisdrank, cake en andere versnaperingen naar binnen te werken.

Na de poulefase volgde de finaleronde, waarin uiteindelijk lid Don Willemsen met zijn broer Ron het  toernooi wonnen, zichtbaar op de foto op de achterste rij, beiden geheel links.

Badmintonclub Bemmel’72 kampioen!

BC Bemmel doet al jaren mee aan de vanuit de Badmintonbond georganiseerde Najaarscompetitie. Hierin wordt op diverse niveaus tussen clubs gestreden op de eigen speelavonden. Omdat er echter een thuis- en een uitwedstrijd in poulevorm worden gespeeld moet er wel regelmatig gereisd worden. Iedere uitwisseling worden er vervolgens 8 wedstrijden gespeeld, 4 dubbelspelen en 4 enkelspelen bestaande uit een team van minimaal 2 dames en 2 heren.

BC Bemmel’72 nam dit jaar deel aan de zgn. Gemengd Volledig Y-klasse van afdeling 1, en mocht ten strijde trekken tegen BECA 2000 uit Arnhem, Just-US uit Driebergen, Shuttle-Pauwer uit Ermelo en BC Castellum uit Vleuten. Het team van Bemmel bestond uit een wisselende samenstelling van Manon van Halen, Lieke Overdijk, Edith Langkamp, Christel Weijers, Koen van Vliet, Marcel ter Hark en gelegenheidsinvallers Sander van Veggel en Maurice ter Hark.

17 januari stond de laatste wedstrijd thuis tegen BECA 2000 uit Arnhem op het programma en deze werd met 7-1 gewonnen waardoor Bemmel kampioen is geworden in een zwaarbevochten, maar reuze gezellig seizoen. Bemmel sluit het seizoen af met 50 punten, gevolgd door BECA 200 met 37 punten. Uiteindelijk zijn er 6 uitwisselingen gewonnen, is er 1 gelijkspel geweest en slechts 1 verliespartij. Kortom: een hele mooie prestatie van een hecht team, zeker als we in acht nemen dat meerdere teamleden met langdurige blessures kampten of opdeden tijdens de wedstrijden zelf.

Geslaagd oliebollentoernooi BC Bemmel’72

Op woensdag 10 januari vond bij Badmintonclub Bemmel’72 wederom het traditionele jaarlijkse “Oliebollentoernooi” plaats. Voorzitter Hans Markestein had weer de moeite genomen om heerlijke verse oliebollen te bakken en de deelnemers in de pauze van wat calorieën te voorzien. Deze waren écht overheerlijk, dus complimenten zijn op zijn plaats!

Er kan teruggekeken worden op een geslaagd, gezellig toernooi waarin om het hardst gestreden werd om zoveel mogelijk punten te behalen. De opkomst was zeer goed te noemen en door een goede wedstrijdcoördinatie door Sander van Veggel traditioneel gebruik makend van speelkaarten en een ouderwetse papieren spreadsheet voor de wedstrijdindeling en puntentelling liep de avond zeer soepel.

​Bij de senioren is Marcel ter Hark de winnaar geworden (Sven van Donselaar werd 2e, Lieke Overdijk werd 3e), die de wisseltrofee daarom over heeft genomen van de winnaar van vorig jaar: Koen van Vliet. Bij de jeugleden wist Manuel aan het langste eind te trekken, gevolgd door Colin op de 2e en Niek op de 3e plaats.

Mocht u interesse hebben om ook eens mee te spelen bij deze gezellige club fanatiekelingen, bezoek dan de website www.bcbemmel.nl voor meer informatie. De eerste 3x kunt u geheel gratis en vrijblijvend een keer meespelen en/of een training volgen!

Ouder-Kind toernooi bij BC Bemmel’72

29 november vond het jaarlijkse Ouder-Kind toernooi plaats in Bemmel.

Van 19:00 tot 20:00 speelde de jeugd, die hun ouders, en zelfs grootouders bereid hadden gevonden om deel te nemen aan dit toernooi. De uitslag bij de jongste jeugd:

– 1e: Niek uit Huissen met zijn vader

– 2e: Niek uit Bemmel met zijn zus

– 3e: Manuel met zijn vader

De senioren speelden vanaf 20:00 tot 21:30 en hierin werd tussendoor gepauzeerd met chips en frisdrank. Na poulewedstrijden en een finaleronde bestond hier de top 3 uit:

– 1e met 80 punten: Rody met zijn zoon Teun

– 2e met 74 punten: Hilma met haar nichtje Anouk

– 3e met 68 punten (gedeeld): Peter met zijn zoon Matthieu en Maurice met zijn zoon Koen

Ook volgend jaar zal dit toernooi weer plaatsvinden en hopelijk net zo soepel en gezellig verlopen als dit jaar!

Gratis Pannenkoek voor de jeugd in Slijk-Ewijk bij Badmintonclub BC Bemmel’72

Net als de afgelopen jaren neemt Badmintonclub Bemmel weer deel aan Sjors Sportief, een initiatief om de nog naar de juiste sport zoekende kinderen te helpen in hun keuze door op een eenvoudige manier kennis te kunnen maken met diverse sporten. Via Sjors Sportief zijn er al veel enthousiaste nieuwe jeugdleden gestart bij BC Bemmel’72.

Woensdag 8 november is de eerste cursus van 3 avonden afgerond door 3 enthousiaste jeugdige deelnemers: Noémie, Lynn en Eline. Zij werden nog vrolijker toen ze aan het einde van deze laatste speelavond een tegoedbon kregen voor een gratis pannenkoek bij één van de sponsoren van BC Bemmel’72: de Pannenkoekenbakker in Slijk-Ewijk!

Op 21 februari 2024 start de tweede groep kinderen. Bij de eerdere edities, ook 3 lessen door een gecertificeerde leraar, lieten we de kinderen kennismaken met deze leuke sport. De reacties waren eigenlijk allemaal positief en de kinderen liepen over van enthousiasme, dus schrijf ze snel nog in, zo lang er nog plaatsen zijn!

Er zijn op het moment van schrijven nog een paar plaatsen vrij op de woensdagavonden van 19:00 tot 20:00 uur! Kijk voor meer informatie en aanmelden via Sjors Sportief op www.sjorssportief.nl

Gendt en Huissen komen vriendschappelijk op bezoek in Bemmel

Afgelopen woensdag was het druk op de 9 badmintonbanen van Sporthal De Heister in Bemmel. Zowel Huissense BC als BC Gendt kwamen voor een vriendschappelijke uitwisseling op bezoek.

Op initiatief van BC Bemmel was er al eerder contact gezocht met beide verenigingen om samen te onderzoeken op welke vlakken we samen zouden kunnen gaan werken, vooral om nieuwe leden te werven, maar ook bestaande leden te kunnen blijven behouden en uitdagen. Eén van de activiteiten die besproken was en waar alle drie de verenigingen het over eens waren was een uitwisseling. Bemmel was als eerste aan de beurt op woensdag 25 oktober, later zullen Gendt en Huissen nog volgen.

Er kan terug gekeken worden op een gezellig evenement waar op de baan fanatiek gestreden werd, maar er, mede door frisdrank en wat knabbels alles ook in een gezellige, ongedwongen sfeer plaatsvond, waardoor het zeker een vervolg verdient. Zowel in Gendt, Huissen als in Bemmel is men nog steeds op zoek naar nieuwe leden, en zijn er diverse promotieacties te vinden op de betreffende websites.

Weer gratis Pannenkoek bij Sjors Sportief Badmintonclub Bemmel

Net als de afgelopen jaren neemt Badmintonclub Bemmel weer deel aan Sjors Sportief, een initiatief om de nog naar de juiste sport zoekende kinderen te helpen in hun keuze door op een eenvoudige manier kennis te kunnen maken met diverse sporten. Via Sjors Sportief zijn er al veel enthousiaste nieuwe jeugdleden gestart bij BC Bemmel’72.

Op 25 oktober start de eerste groep kinderen, 21 februari 2024 gaat de tweede ronde beginnen.

Bij de eerdere edities, ook 3 lessen door een gecertificeerde leraar, lieten we de kinderen kennismaken met deze leuke sport. De reacties waren eigenlijk allemaal positief en de kinderen liepen over van enthousiasme.

De spelers en speelsters werden nog vrolijker toen de deelnemers aan het einde van de laatste speelavond hun diploma uitgereikt kregen, samen met een tegoedbon voor een gratis pannenkoek bij De Pannenkoekenbakker in Slijk-Ewijk!

Er zijn op het moment van schrijven nog een paar plaatsen vrij op de woensdagavonden van 19:00 tot 20:00 uur! Kijk voor meer informatie en aanmelden via Sjors Sportief op www.sjorssportief.nl. Op de Lingewaardse basisscholen zullen binnenkort de boekjes met meer informatie weer worden uitgedeeld.