Badmintonclub Bemmel’72 kampioen!

BC Bemmel doet al jaren mee aan de vanuit de Badmintonbond georganiseerde Najaarscompetitie. Hierin wordt op diverse niveaus tussen clubs gestreden op de eigen speelavonden. Omdat er echter een thuis- en een uitwedstrijd in poulevorm worden gespeeld moet er wel regelmatig gereisd worden. Iedere uitwisseling worden er vervolgens 8 wedstrijden gespeeld, 4 dubbelspelen en 4 enkelspelen bestaande uit een team van minimaal 2 dames en 2 heren.

BC Bemmel’72 nam dit jaar deel aan de zgn. Gemengd Volledig Y-klasse van afdeling 1, en mocht ten strijde trekken tegen BECA 2000 uit Arnhem, Just-US uit Driebergen, Shuttle-Pauwer uit Ermelo en BC Castellum uit Vleuten. Het team van Bemmel bestond uit een wisselende samenstelling van Manon van Halen, Lieke Overdijk, Edith Langkamp, Christel Weijers, Koen van Vliet, Marcel ter Hark en gelegenheidsinvallers Sander van Veggel en Maurice ter Hark.

17 januari stond de laatste wedstrijd thuis tegen BECA 2000 uit Arnhem op het programma en deze werd met 7-1 gewonnen waardoor Bemmel kampioen is geworden in een zwaarbevochten, maar reuze gezellig seizoen. Bemmel sluit het seizoen af met 50 punten, gevolgd door BECA 200 met 37 punten. Uiteindelijk zijn er 6 uitwisselingen gewonnen, is er 1 gelijkspel geweest en slechts 1 verliespartij. Kortom: een hele mooie prestatie van een hecht team, zeker als we in acht nemen dat meerdere teamleden met langdurige blessures kampten of opdeden tijdens de wedstrijden zelf.