BC Bemmel krijgt indrukwekkend bezoek van revaliderende badmintonners van stichting Koprol!

Badmintonclub Bemmel’72 krijgt wel vaker gastspelers op bezoek maar op 19 juni jl. was het toch nog wat bijzonderder: het ging hier om BC Koprol (www.stichtingkoprol.nl), een club waar mensen spelen die aan het revalideren zijn bij o.a. de St . Maartenskliniek in Nijmegen. Alle spelers van de Koprol zijn dus in meer of mindere mate fysiek beperkt. Dat betekende echter helemaal niet dat onze eigen spelers niet uitgedaagd werden! Voor sommige spelers werd echter wel de baan ingekort, met een rolstoel kom je bijvoorbeeld wat moeilijk vlak bij het net.

Minstens zo indrukwekkend waren echter de verhalen achter deze beperkingen, ook al lieten de leden van BC Koprol zich geenszins tegenhouden door hun lichamelijke ongemakken. Iemand die op zijn 23e al een hersenbloeding heeft gekregen en de ene grap na de andere erover maakt.

Wanneer je dan vervolgens na het spelen een drankje samen drinkt komen de verhalen pas echt los en dan blijken Post-Polio, Reuma, vergroeiingen en hersenbloedingen zich vooral niet tegen te laten houden door deze ongemakken en het leven te nemen zoals het is en er nog steeds van te genieten en er alles uit te halen.

Bewondering en enorm veel respect, dat is wat wij als “gezonde” spelers alleen maar kunnen hebben voor deze bijzondere mensen. Deze bijzondere uitwisseling die in 2023 voor het eerst plaats vond verdiende een vervolg en we zullen volgend seizoen zeker ook eens bij BC Koprol gaan spelen. Vooral omdat de spelers van BC Koprol het zelf ook als een uitdaging ervaarden en soms zelfs toch op een volledig veld wilden spelen, was de positieve energie over en weer voelbaar. Zowel BC Bemmel als de Koprol keken dan ook uit naar deze uitwisseling en ook nu al naar die van 2025! Het badmintonseizoen is helaas weer bijna voorbij, we zijn al weer voorzichtig vooruit aan het  kijken naar de start van het nieuwe seizoen op woensdag 4 september, waarbij we weer een interessante promotieactie om nieuwe leden te werven zullen gaan starten