Badmintontraining voor de jeugd in Lingewaard

Vanuit de gezamenlijke badmintonverenigingen in Lingewaard wordt voor de schoolgaande jeugd een wekelijkse training aangeboden en deze start vrijdagavond 30 augustus van 19:30 tot 20:30 uur in Sporthal de Walburgen in Gendt, na de vakantie dus!

Zowel de kernen Gendt, Huissen als Bemmel kennen een Badmintonvereniging. Sinds vorig jaar hebben deze clubs regelmatig contact met elkaar en zien ze elkaar competitief weliswaar als concurrent, maar intussen worden ook de eerste stappen gemaakt om samen te werken. Zaken waar veel verenigingen tegenaan lopen worden besproken, zoals het teruglopende ledenaantal, de behoefte aan trainingen, maar ook uitwisselingen en andere activiteiten worden bekeken.

Onder het motto Samen sta je Sterker is daarom ook deze training tot stand gekomen. Een trainster zal de aangemelde jeugd onder haar hoede nemen en de fijne kneepjes van deze intensieve sport, die juist vaak in de vakantie op de camping of het strand beoefend wordt, bij te brengen. In een gezellige, ontspannen sfeer zullen de kinderen dan ook de technische kant, maar ook de spelregels en tactieken leren.

Inschrijven kan door je aan te melden via: Kom eens kijken! – Badmintonclub Bemmel ’72 (bcbemmel.nl)

Ook als je als senior kennis wilt maken met deze dynamische sport, die het hele jaar door beoefend kan worden, ben je welkom bij deze verenigingen.