Badmintonclub Bemmel’72 schiet raak vanwege 50-jarig jubileum

BC Bemmel’72 is opgericht in 1972 en bestaat dus dit jaar 50 jaar. Vandaar dat er vele activiteiten op het programma staan. Op 12 maart was de aftrap middels een uitje voor de seniorleden, met hun partners om bij Schietvereniging Op de Korrel te kunnen luchtgeweerschieten.

Onder de bezielende begeleiding van diverse vrijwilligers van SV Op de Korrel kon er geschoten worden op schietkaarten met een roos van ongeveer 6 centimeter op 10 meter afstand! Al met al bleek dit een behoorlijke uitdaging voor de badmintonners, die normaal niet gewend zijn om stil te staan, en vooral te bewegen. Bij deze discipline van het schieten was echter volledige rust en stabiliteit noodzakelijk om het doel zo goed mogelijk te kunnen raken. Na 5 schoten om te oefenen, waren de volgende 20 schoten bepalend voor de eindstand.

Tussen het schieten door werd er ook gedart, en ook hiervoor is een bepaalde rust nodig. Bij de gastheren en dames van SV Op de Korrel werd iedereen zeer gastvrij onthaald en op hun wenken bediend door de vele en lekkere hapjes en drankjes die mede mogelijk gemaakt zijn door Jumbo Scheperkamp. Zo werd het een zeer gezellige avond waarbij er uiteindelijk natuurlijk ook prijzen uitgereikt werden. De poedelprijs ging naar Elly, ondanks het feit dat zij al vaker geschoten had. Zij verdiende een warm paar sokken die ter beschikking waren gesteld door Schoen- en Sleutelservice Huting uit Bemmel, net als de schoenspray die de 13e plaats verdiende in de vorm van Erik. De 26e plaats was een mooie voorjaarsmand die geschonken was door Mimosa uit Bemmel en was voor Edith. Maar het ging uiteraard om de plaatsen 1, 2 en 3 waarvoor heuse prijzen geregeld waren door de schietvereniging. Kiki ging aan de haal met de 3e plaats, en Marcel en Harry werden respectievelijk 1e en 2e, met slechts 0,1 punten verschil in score!

Al met al kan terug gekeken worden op een geslaagde opening van dit jubileumsseizoen waarvoor grote dank aan alle vrijwilligers van SV op de Korrel en met name Elly Eikhout van BC Bemmel voor de geweldige organisatie en uiteraard ook alle sponsoren van dit evenement. Wilt u ook eens proeven van de gezellige sfeer bij het badmintonnen (www.bcbemmel.nl) of de schietvereniging (www.svopdekorrel.nl) kijk dan eens op de website voor meer informatie en gratis deelnemen en de eerste paar weken.

Hou deze website en Social Media van BC Bemmel’72 in de gaten voor de overige geplande activiteiten, zoals een Instuif voor oud leden op 11 mei!