Kunnen boksers badmintonnen?

Boksen ontmoet Badminton!

Het lijkt een niet heel voor de hand liggende combinatie: boksers die badmintonnen en andersom. Toch is dit wat er plaats vond op 4 en 19 juni in Bemmel.

Op 4 juni was BC Bemmel’72 te gast bij Boksfit van Taekwondo Academie Gelderland. Ca. 10 badmintonners draaiden een uur lang mee tijdens de Boksfit training waarin er naast aan de conditie, ook aan zelfverdediging wordt gewerkt.

Op 19 juni kwamen daarna de Boksfitters op bezoek bij badminton. ook hier was een behoorlijke animo van ca. 10 mensen die erg enthousiast meespeelden en gegrepen werden door deze actieve sport bij een gezellige vereniging. In Sporthal de Bongerd werd daarna afgesloten met een dorstlessende borrel.

Omdat bij beide verenigingen het enthousiasme er van af spatte is een vervolg zeker denkbaar. En ook al lijken de sporten verschillend, beiden kennen ook overeenkomsten: het gaat om explosiviteit, kracht, uithoudingsvermogen en snelheid.

Bij beide vereniging start begin september het nieuwe seizoen weer. Kijk voor meer info op: tagelderland.nl/boksfit/ of bcbemmel.nl/