BC Bemmel krijgt indrukwekkend bezoek van revaliderende badmintonners!

Badmintonclub Bemmel’72 krijgt wel vaker gastspelers op bezoek maar op 14 juni jl. was het toch nog wat bijzonderder: het ging hier om BC Koprol (www.stichtingkoprol.nl), een club waar mensen spelen die aan het revalideren zijn bij o.a. de St . Maartenskliniek. Alle spelers die daar spelen zijn dus in meer of mindere mate fysiek beperkt. Dat betekende echter helemaal niet dat ze niet goed konden spelen! Voor sommige spelers werd echter wel de baan ingekort, met een rolstoel kom je bijvoorbeeld wat moeilijk vlak bij het net.

Minstens zo indrukwekkend waren echter de verhalen achter deze beperkingen, ook al lieten de leden van BC Koprol zich geenszins tegenhouden door hun lichamelijke ongemakken. Iemand die op zijn 23e al een hersenbloeding heeft gekregen en doodleuk opmerkt dat hij pas zijn 12,5- jarige jubileum heeft gehad, nu hij 35 is, geeft aan hoe hij met deze handicap omgaat.

Wanneer je dan vervolgens na het spelen een drankje samen drinkt komen de verhalen pas echt los en dan blijken Post-Polio, Reuma, hersenbloedingen en zelfs iemand waarvan zijn hart een uur lang niet heeft geklopt, zich vooral niet tegen te laten houden door deze ongemakken en het leven te nemen zoals het is en er nog steeds van te genieten en er alles uit te halen.

Bewondering en enorm veel respect, dat is wat wij als “gezonde” spelers alleen maar kunnen hebben voor deze bijzondere mensen. Deze bijzondere uitwisseling verdient een vervolg en we zullen volgend seizoen zeker ook eens bij BC Koprol gaan spelen. Vooral omdat de spelers van BC Koprol het zelf ook als een uitdaging ervaarden en soms zelfs toch op een volledig veld wilden spelen, was de positieve energie over en weer voelbaar.

Het badmintonseizoen is helaas weer bijna voorbij, we zijn al weer voorzichtig vooruit aan het  kijken naar de start van het nieuwe seizoen eind augustus, waarbij we weer een interessante promotieactie om nieuwe leden te werven zullen gaan starten. Hou daarom voor meer informatie over onze eigen badmintonclub, onze website in de gaten: www.bcbemmel.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *