Badminton clinic voor hockey-jeugd

zaterdag, 07 januari 2017 12:04
In het kader van een uitwisselingsprogramma kwamen afgelopen week spelers van de hockeyclub uit Bemmel “MHC Bemmel 800” een avondje naar de Badminton Club Bemmel voor een badminton-clinic. Het geheel stond onder leiding van onze trainer Harry Horstink en voormalig Nederlandse badmintonspeelster Eline Coene. Eline is een van de beste speelsters die we ooit hebben gehad. In 1983, 1984, 1985, 1986, 1989 en 1992 was zij Nederlands kampioen enkelspel. Ook nam ze deel aan de Olympische Spelen van 1992 en 1996.

Na de warming-up kregen zowel de hockey-, als de badmintonspelers oefeningen met een wedstrijdachtig initiatief. Ze vonden het heel interessant. Daarna gingen ze “echte” wedstrijden spelen. Voor de meeste hockeyers was het een hele nieuwe ervaring. Soms zag je tennis, badminton met bijvoorbeeld dubbelhandige slagen. Ook ervoeren ze dat je van badminton echt moe kon worden en dat het iets anders is dan “camping-badminton”.

Uiteindelijk is het heel goed bevallen en genoeg reden om de uitwisseling nog een keer over te doen. Hopelijk kan Eline er dan ook weer bij zijn.

Binnenkort gaat onze badmintonjeugd aan de “hockey” en dat zal voor de meesten waarschijnlijk ook een “hele nieuwe ervaring” worden.

Op de foto Eline en Harry met de ‘eigen’ badmintonjeugd.