Nieuws

Gezellig Partners in Crime toernooi groot succes!

Woensdagavond 7 februari was het gezellig druk in Sporthal de Heister in Bemmel: Badmintonclub Bemmel’72 organiseerde er haar jaarlijks terugkerende “Partners in Crime” toernooi. Hierbij nodigen leden van de club o.a. vrienden, kinderen, buren, (schoon)familie of ouders uit, die de sport nog niet zo beheersen, om samen hun favoriete sport te beoefenen.

Dit jaar namen er zelfs 13 koppels deel aan het toernooi, waarin sfeer gecombineerd wordt met sportief fanatisme. Allereerst werd in 4 poules gespeeld in potjes van 10 minuten. Daarna was het tijd voor een korte pauze om wat snelle suikers in de vorm van frisdrank, cake en andere versnaperingen naar binnen te werken.

Na de poulefase volgde de finaleronde, waarin uiteindelijk lid Don Willemsen met zijn broer Ron het  toernooi wonnen, zichtbaar op de foto op de achterste rij, beiden geheel links.

Badmintonclub Bemmel’72 kampioen!

BC Bemmel doet al jaren mee aan de vanuit de Badmintonbond georganiseerde Najaarscompetitie. Hierin wordt op diverse niveaus tussen clubs gestreden op de eigen speelavonden. Omdat er echter een thuis- en een uitwedstrijd in poulevorm worden gespeeld moet er wel regelmatig gereisd worden. Iedere uitwisseling worden er vervolgens 8 wedstrijden gespeeld, 4 dubbelspelen en 4 enkelspelen bestaande uit een team van minimaal 2 dames en 2 heren.

BC Bemmel’72 nam dit jaar deel aan de zgn. Gemengd Volledig Y-klasse van afdeling 1, en mocht ten strijde trekken tegen BECA 2000 uit Arnhem, Just-US uit Driebergen, Shuttle-Pauwer uit Ermelo en BC Castellum uit Vleuten. Het team van Bemmel bestond uit een wisselende samenstelling van Manon van Halen, Lieke Overdijk, Edith Langkamp, Christel Weijers, Koen van Vliet, Marcel ter Hark en gelegenheidsinvallers Sander van Veggel en Maurice ter Hark.

17 januari stond de laatste wedstrijd thuis tegen BECA 2000 uit Arnhem op het programma en deze werd met 7-1 gewonnen waardoor Bemmel kampioen is geworden in een zwaarbevochten, maar reuze gezellig seizoen. Bemmel sluit het seizoen af met 50 punten, gevolgd door BECA 200 met 37 punten. Uiteindelijk zijn er 6 uitwisselingen gewonnen, is er 1 gelijkspel geweest en slechts 1 verliespartij. Kortom: een hele mooie prestatie van een hecht team, zeker als we in acht nemen dat meerdere teamleden met langdurige blessures kampten of opdeden tijdens de wedstrijden zelf.

Geslaagd oliebollentoernooi BC Bemmel’72

Op woensdag 10 januari vond bij Badmintonclub Bemmel’72 wederom het traditionele jaarlijkse “Oliebollentoernooi” plaats. Voorzitter Hans Markestein had weer de moeite genomen om heerlijke verse oliebollen te bakken en de deelnemers in de pauze van wat calorieën te voorzien. Deze waren écht overheerlijk, dus complimenten zijn op zijn plaats!

Er kan teruggekeken worden op een geslaagd, gezellig toernooi waarin om het hardst gestreden werd om zoveel mogelijk punten te behalen. De opkomst was zeer goed te noemen en door een goede wedstrijdcoördinatie door Sander van Veggel traditioneel gebruik makend van speelkaarten en een ouderwetse papieren spreadsheet voor de wedstrijdindeling en puntentelling liep de avond zeer soepel.

​Bij de senioren is Marcel ter Hark de winnaar geworden (Sven van Donselaar werd 2e, Lieke Overdijk werd 3e), die de wisseltrofee daarom over heeft genomen van de winnaar van vorig jaar: Koen van Vliet. Bij de jeugleden wist Manuel aan het langste eind te trekken, gevolgd door Colin op de 2e en Niek op de 3e plaats.

Mocht u interesse hebben om ook eens mee te spelen bij deze gezellige club fanatiekelingen, bezoek dan de website www.bcbemmel.nl voor meer informatie. De eerste 3x kunt u geheel gratis en vrijblijvend een keer meespelen en/of een training volgen!

Ouder-Kind toernooi bij BC Bemmel’72

29 november vond het jaarlijkse Ouder-Kind toernooi plaats in Bemmel.

Van 19:00 tot 20:00 speelde de jeugd, die hun ouders, en zelfs grootouders bereid hadden gevonden om deel te nemen aan dit toernooi. De uitslag bij de jongste jeugd:

– 1e: Niek uit Huissen met zijn vader

– 2e: Niek uit Bemmel met zijn zus

– 3e: Manuel met zijn vader

De senioren speelden vanaf 20:00 tot 21:30 en hierin werd tussendoor gepauzeerd met chips en frisdrank. Na poulewedstrijden en een finaleronde bestond hier de top 3 uit:

– 1e met 80 punten: Rody met zijn zoon Teun

– 2e met 74 punten: Hilma met haar nichtje Anouk

– 3e met 68 punten (gedeeld): Peter met zijn zoon Matthieu en Maurice met zijn zoon Koen

Ook volgend jaar zal dit toernooi weer plaatsvinden en hopelijk net zo soepel en gezellig verlopen als dit jaar!

Gratis Pannenkoek voor de jeugd in Slijk-Ewijk bij Badmintonclub BC Bemmel’72

Net als de afgelopen jaren neemt Badmintonclub Bemmel weer deel aan Sjors Sportief, een initiatief om de nog naar de juiste sport zoekende kinderen te helpen in hun keuze door op een eenvoudige manier kennis te kunnen maken met diverse sporten. Via Sjors Sportief zijn er al veel enthousiaste nieuwe jeugdleden gestart bij BC Bemmel’72.

Woensdag 8 november is de eerste cursus van 3 avonden afgerond door 3 enthousiaste jeugdige deelnemers: Noémie, Lynn en Eline. Zij werden nog vrolijker toen ze aan het einde van deze laatste speelavond een tegoedbon kregen voor een gratis pannenkoek bij één van de sponsoren van BC Bemmel’72: de Pannenkoekenbakker in Slijk-Ewijk!

Op 21 februari 2024 start de tweede groep kinderen. Bij de eerdere edities, ook 3 lessen door een gecertificeerde leraar, lieten we de kinderen kennismaken met deze leuke sport. De reacties waren eigenlijk allemaal positief en de kinderen liepen over van enthousiasme, dus schrijf ze snel nog in, zo lang er nog plaatsen zijn!

Er zijn op het moment van schrijven nog een paar plaatsen vrij op de woensdagavonden van 19:00 tot 20:00 uur! Kijk voor meer informatie en aanmelden via Sjors Sportief op www.sjorssportief.nl

Gendt en Huissen komen vriendschappelijk op bezoek in Bemmel

Afgelopen woensdag was het druk op de 9 badmintonbanen van Sporthal De Heister in Bemmel. Zowel Huissense BC als BC Gendt kwamen voor een vriendschappelijke uitwisseling op bezoek.

Op initiatief van BC Bemmel was er al eerder contact gezocht met beide verenigingen om samen te onderzoeken op welke vlakken we samen zouden kunnen gaan werken, vooral om nieuwe leden te werven, maar ook bestaande leden te kunnen blijven behouden en uitdagen. Eén van de activiteiten die besproken was en waar alle drie de verenigingen het over eens waren was een uitwisseling. Bemmel was als eerste aan de beurt op woensdag 25 oktober, later zullen Gendt en Huissen nog volgen.

Er kan terug gekeken worden op een gezellig evenement waar op de baan fanatiek gestreden werd, maar er, mede door frisdrank en wat knabbels alles ook in een gezellige, ongedwongen sfeer plaatsvond, waardoor het zeker een vervolg verdient. Zowel in Gendt, Huissen als in Bemmel is men nog steeds op zoek naar nieuwe leden, en zijn er diverse promotieacties te vinden op de betreffende websites.

Weer gratis Pannenkoek bij Sjors Sportief Badmintonclub Bemmel

Net als de afgelopen jaren neemt Badmintonclub Bemmel weer deel aan Sjors Sportief, een initiatief om de nog naar de juiste sport zoekende kinderen te helpen in hun keuze door op een eenvoudige manier kennis te kunnen maken met diverse sporten. Via Sjors Sportief zijn er al veel enthousiaste nieuwe jeugdleden gestart bij BC Bemmel’72.

Op 25 oktober start de eerste groep kinderen, 21 februari 2024 gaat de tweede ronde beginnen.

Bij de eerdere edities, ook 3 lessen door een gecertificeerde leraar, lieten we de kinderen kennismaken met deze leuke sport. De reacties waren eigenlijk allemaal positief en de kinderen liepen over van enthousiasme.

De spelers en speelsters werden nog vrolijker toen de deelnemers aan het einde van de laatste speelavond hun diploma uitgereikt kregen, samen met een tegoedbon voor een gratis pannenkoek bij De Pannenkoekenbakker in Slijk-Ewijk!

Er zijn op het moment van schrijven nog een paar plaatsen vrij op de woensdagavonden van 19:00 tot 20:00 uur! Kijk voor meer informatie en aanmelden via Sjors Sportief op www.sjorssportief.nl. Op de Lingewaardse basisscholen zullen binnenkort de boekjes met meer informatie weer worden uitgedeeld.

BC Bemmel’72 doet mee aan Probeerbadminton.nu!

Ben je op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging of wil je gewoon lekker sportief en gezellig bezig zijn samen met anderen? Dan is badminton echt iets voor jou!

Maar ook als jij al in een gezellig groepje speelt, maar je (of jullie) je badminton skills wil(len) verbeteren, is deze training een perfecte mogelijkheid!

Vanaf 25 oktober kun je badminton
bij ons op de club uitproberen. Voor 10
trainingen door een gecertificeerde trainer betaal je nu slechts € 25,=!

Aanmelden kan via de website: www.probeerbadminton.nu. Meer weten?
Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op: www.probeerbadminton.nu

Start nieuw seizoen op 6 september: ruil je oude badmintonracket in voor een nieuwe in Bemmel!

Veel mensen spelen in de zomer regelmatig badminton op de camping. Gezellig samen spelen en actief bezig zijn door tegen een shuttle te slaan. De meeste inwoners van Lingewaard hebben dan ook wel een beetje ervaring met deze sport en ook een badmintonracket thuis liggen.

Om de drempel voor iedereen zo laag mogelijk te maken is er, samen met Snelders Sport uit Elst, een interessante aanbieding tot stand gekomen bij Badmintonclub Bemmel’72!

Tegen een vergoeding van € 25,= en bij inlevering van een oud badmintonracket kan iedereen nu deelnemen aan 5 trainingen en speelavonden en ontvangt bovendien een hagelnieuw Yonex badmintonracket waarmee goed de overstap gemaakt kan worden naar het échte badmintonspelletje, wat in de praktijk ook nog wat actiever is dan het inmiddels zo populaire Padel.

BC Bemmel’72 speelt iedere woensdagvond, de junioren van 19:00 tot 20:00 uur, de senioren van 19:30 tot 22:00 uur. De mogelijkheid bestaat om door een gediplomeerd trainer de fijne kneepjes bijgebracht te krijgen, maar de leden zelf heten ook ieder nieuw lid van harte welkom en nemen de tijd om de regels en technieken uit te leggen, en dat vooral in een ontspannen, gezellige sfeer.

Om deze actie mogelijk te maken heeft het bestuur contact gelegd met Snelders Sport in Elst, waar vrijwel alle leden hun rackets opnieuw laten bespannen, maar waar ook de clubshirts besteld zijn, en deze samenwerking gaat al een flink aantal jaren terug.

BC Bemmel’72 kent jeugdleden, maar ook leden die gepensioneerd zijn en alle daartussen in. Wekelijks wordt er fanatiek gestreden, maar is er ook tijd om bij te praten. Regelmatig worden er interne toernooien georganiseerd, maar ook andere buitenschoolse activiteiten. Soms lijkt het wel een vriendenclubje, maar er wordt ook deelgenomen aan toernooien bij omringende verenigingen en diverse competities, zo is er voor ieder wat wils.

Meld je aan voor deze racketactie door een mail te sturen naar pr@bcbemmel.nl

Afsluiting Seizoen bij BC Bemmel’72

Voor BC Bemmel’72 zit het seizoen er helaas weer op. Op 2 juli gingen de jeugdleden onder begeleiding van trainer Harry, terzijde gestaan door een aantal ouders, zwemmen in Zwempark Heijderbos. Na een inspannende dag, afgesloten met limonade en frietjes, werd er nagepraat over het afgelopen seizoen en werden er bovendien nog cadeaus uitgedeeld aan de jeugdleden!

Een paar dagen later was er ook de jaarlijkse slotavond van de senioren. Ieder jaar een avond waarbij er diverse sportactiviteiten plaatsvinden, maar vrijwel niet in de vorm van badminton. Dit jaar was er wederom een Karate Clinic, het traditionele blokjesvoetbal, maar ook een nieuwe sport: Spike Ball. Dit laatste bleek heel veel moeilijker te zijn dan het er op Youtube uit zag.

Na deze inspannende sporten op een warme avond was het daarna ook tijd voor een verfrissing en wat hapjes erbij.

6 september begint het seizoen weer in Sporthal de Heister in Bemmel. Houdt de website www.bcbemmel.nl in de gaten, want tegen die tijd komt er weer een interessante actie